Kako učinkuje?

Kako učinkuje?

PRINCIP DELOVANJA

 

Ko ležimo v postelji in razmišljamo o težavah in skrbeh, ki nam ne pustijo spati, naši možgani pospešeno generirajo beta valove. Če želimo zaspati, moramo našo možgansko aktivnost umiriti na raven alfa valovanja. V alfa stanju sprostimo telo in duha in tako se ustvari most med budnostjo in spanjem.

Tehnika, ki se uporablja za dosego tega stanja je podobna meditaciji, samohipnozi ali uporabi Silva metode, s to razliko, da pri uporabi Glo to sleep spalne maske tako stanje dosežemo brez predhodne vadbe. Gre za usmerjeno pozornost, osredotočanje na točko med obrvmi, znano kot tretje oko.

Znanstveniki so odkrili, da zrenje v tretje oko s posebnim efektom koncentracije vpliva na možgansko valovanje. Z redno uporabo tako lahko dosežemo alfa stanje.

Preberite si kako…

Naši možgani in oči skupaj tvorijo opazovalni sistem, ki deluje kadar smo budni in pozorni. Ta opazovalni sistem nam služi za našo orientacijo. Če se oči zazrejo navzgor, možgani ne prestrezajo več orientacijskih informacij in posameznikov nivo zavesti pade.

 

 UPORABA GLO TO SLEEP DELUXE Z MEDITATIVNO TEHNIKO

 

KORAK 1

1. Odstranite pokrov kontrolnika svetlobe.

2. Povlecite ' Pull to remove before use' plastični trakec izpod CR 2032 baterije.

Opozorilo: ko nameščate CR 2032 baterijo, se prepričajte, da je pozitivna (+) stran baterije obrnjena navzgor.


 KORAK 2

1. Pritisnite in zadržite gumb kontrolnika svetlobe SW, da si nastavite želeno jakost svetlobe modrih točk. Modre točke bodo žarele z enako jakostjo vsakokrat, ko boste uporabili Spalno masko GTS Deluxe.

Jakost svetlobe se lahko kadarkoli spremeni.


2. Modre točke se lahko postopoma ugasnejo po 10,20 ali 30-tih minutah, kar si lahko nastavite s funkcijo 'timer selection', ki je nameščena na spodnjem delu kontrolnika svetlobe.


 KORAK 3

1. Položite nazaj pokrov kontrolnika svetlobe.


2. Skozi pokrov kontrolnika svetlobe, 1x pritisnite gumb kontrolnika svetlobe SW in vklopite Spalno masko. Modre točke bodo zažarele z jakostjo, ki ste jo nastavili. KORAK 4

Ulezite se tako, da vam bo udobno. Namestite si Spalno masko in po potrebi nastavite pas. Spalna maska je pravilno nameščena takrat, ko ne prepušča svetlobe in ko lahko nemoteno zrete v svetlobne točke.


 KORAK 5

1. Uprite oči v svetlobne točke. Najprej poglejte najvišje ležečo. Glejte umirjeno, ne naprezajte oči. Lahko mežikate. Svetlobni točki 3 in 4 sta najbolj učinkoviti.


Opomba: Svetloba, ki jo oddajajo svetlobne točke ni dovolj močna, da bi upočasnila tvorbo melatonina (hormona potrebnega za spanje), zato ni možnosti, da bi vas ohranjala budne ali da bi vas prebudila, ko enkrat zaspite.


 KORAK 6

Globoko sproščujoče dihajte. Popolnoma se sprostite medtem, ko vdihnete. Naj se vaša pljuča počasi napolnijo z zrakom. Nato počasi izdihnite in iztisnite ves zrak iz pljuč. Počakajte nekaj sekund nato proces dihanja ponovite.

VDIHNITE - 1... 2... 3... 4...
IZDIHNITE - 1... 2... 3... 4...

Imejte odprte oči in glejte svetlobne točke. 

 


Za hiter rezultat in še boljši spanec uporabljajte tudi Sistem za zvočno terapijo z zvočno kartico Sleep/relaxation/welness.

 

KONTAKTIRAJTE NAS ALI POŠLJITE POVPRAŠEVANJE tukaj

< Nazaj

© 2012 pemamedika.com, Vse pravice pridržane.