Ne morem spati. Tudi vi? Upoštevajte14 nasvetov za boljši spanec

 

V podjetju Pemamedika se vsakodnevno trudimo pomagati ljudem, ki nas potrebujejo. Naš cilj je vaše zadovoljstvo - vaš kakovosten spanec in vaše polnejše in bolj zdravo življenje. Zato vam poleg izdelkov, ki vam vse to omogočajo pomagamo tudi z nasveti.

 

Priporočamo vam, da poleg uporabe Sistema za zvočno terapijo in Spalne maske Glo to sleep, upoštevate še spodnje nasvete za boljši in kakovostnejši spanec.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 Več o Sistemu za zvočno terapijo, ki so ga razvili strokovnjaki za zdravljenje nespečnosti, si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

1. Prisluhnite vašemu telesu - vzpostavite si enakomeren bioritem. Spat se odpravite vsak dan ob isti uri. Vztrajajte in s časom se bo organizem na ta bioritem navadil. Vaš spanec bo trdnejši, preprečili pa boste tudi težave z zgodnjim vstajanjem.

2. Prilagodite spalnico vašim potrebam:

• spalnica naj bo zatemnjena, zagrnite rolete ali si okno prekrijte z neprosojno tkanino. Tudi Spalna maska Glo to sleep preprečuje prepuščanje svetlobe. Tako preprečite dolgotrajno uspavanje in prezgodnje prebujanje.
• spalnica naj bo primerno ohlajena in prezračena. Če je le možno, imejte odprto okno.
• izberite si udobno ležišče, primerne trdote, ki ustreza vaši hrbtenici.
• odstranite iz spalnice vse odvečne predmete. Spalni prostor naj ne bo natrpan. Še posebej je pomembno, da v spalnici nimamo televizije, računalnika in podobnih naprav.
• spalnico primerno odišavite. Izberite nežen vonj, ki vas pomirja. Lahko si prižgete dišečo svečko. Svečko postavite na varno mesto, da med vašim spanjem ne zagori.

3. Čez dan bodite telesno aktivni, tik pred spanjem pa ne telovadite, saj telesna aktivnost telo vznemiri. Lahko izvajate vaje za sprostitev.

4. Zvečer ne pijte kave in pravih čajev, saj vsebujeta kofein, ki povečuje budnost.

5. Jejte najmanj tri ure pred spanjem.

6. Opustite pitje alkohola. Kozarec vina vas lahko trenutno uspava, a je učinek kratkotrajen, raje si privoščite skodelico mleka z medom.

7. Pred spanjem vas bo pomirila topla kopel. Še boljši učinek je, če si prižgete dišečo svečko ali kapnete v vodo nekaj kapljic eteričnega olja. Zraven priporočamo tudi poslušanje Sistema za zvočno terapijo, saj le ta še poveča občutek popolne sprostitve. V vodi ostanite le 10-15 minut, saj je predolgotrajno namakanje lahko škodljivo za kožo in ožilje.

8. Sprostite se. Preženite nemirne misli. Uporabite Spalno masko Glo to sleep in Sistem za zvočno terapijo.

9. Mislite na nekaj prijetnega. Na vaš najljubši kraj, vam ljubo osebo ali prijeten spomin iz mladosti.

10. Skozi cel dan in pred spanjem poslušajte pomirjajoče zvoke iz narave in terapevtske zvoke Sistema za zvočno terapijo.

11. Če vas moti hrup iz okolice uporabite Sistem za zvočno terapijo, da moteče zvoke prekrijete. V skrajnem primeru uporabite čepke za ušesa.

12. Naučite se premagati stresne situacije, saj je velikokrat za nespečnost kriv prav stres. Znebite se stresa v vašem življenju. Tudi čez dan se sproščajte in bodite telesno aktivni. Prepustite se pozitivnim mislim in na splošno glejte na življenje bolj pozitivno.

13. Prehranjujte se zdravo in pijte veliko vode – najmanj 2 litra dnevno.

14. Nespečnost je lahko prvo znamenje zdravstvenih težav. Če je dolgotrajno in vas močno obremenjuje obiščite svojega osebnega zdravnika.

 Več o Sistemu za zvočno terapijo, ki so ga razvili strokovnjaki za zdravljenje nespečnosti, si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj. 

© 2012 pemamedika.com, Vse pravice pridržane.