Kronična nespečnost: pričevanje uporabnika

Komaj čakam da vam povem, kako navdušen sem nad vašim Sistemom za zvočno terapijo.

Pred leti sem trpel zaradi hude kronične nespečnosti. V povprečju sem spal REM spanja (to je faza spanca, med katero človek premika oči) od  2-3 ure na teden. Odveč je reči, da je bilo to zelo izčrpavajoče. 

Šel sem v različne bolnišnice, med drugim tudi v centre kot sta John Hopkins in Georgetown kjer mi je vodja centra Stamford's sleep, ki je takrat veljal za najboljšega strokovnjaka za spanje, dal nekaj nasvetov za boljši spanec. Strokovnjaki so imeli svojo teorijo zakaj tako malo spim, nobeden pa mi ni znal pomagati. Čisto nič ni pomagalo. ______________________________________________________________________________________________________________________________________

Več o Sistemu za zvočno terapijo, ki so ga razvili strokovnjaki za zdravljenje nespečnosti, si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Prebral sem tudi članek v reviji New England Journal of Medicine o resnosti tovrstne nespečnosti brez očitnega medicinskega ali psihološkega razloga. Poskušal sem z različnimi metodami z namenom, da bi rešil ta problem. Bio feedback, pijača pred spanjem, uspavalne tablete, telovadba, nič telovadbe... Vse kar mi je kdo priporočil, sem poskušal. Poskušal sem dobiti celo skupni imenovalec tega, na osnovi izdelanih povzetkov kaj vse sem naredil, torej, kaj sem pojedel, popil, upošteval sem celo lunine cikluse.

Dve leti kasneje je že izgledalo da bo bolje, samo od sebe, brez kakršnegakoli vzroka. Tako da sem naslednjih 15 let spal kakšne 4 ure na noč. Vsako noč sem bil pod stresom, ker sem se bal, da se bo moja nespečnost spet vrnila. 

Na žalost se je kakšnih 5 let nazaj nespečnost res vrnila. Z njo sem živel kakšno leto v upanju, da bo izginila proč kot prejšnjikrat. Toda to se ni zgodilo. 

Ponovno sem stvari vzel v svoje roke v upanju, da je tehnologija spanja v teh letih že kaj napredovala. Zdravila na tem področju so napredovala, toda na področju razumevanja problema nespečnosti ni napredovalo nič. Ko sem odšel na pregled na oddelek nevrologije v zelo prestižno bolnišnico sem bil presenečen, ker sem ta zagledal istega zdravnika, ki sem ga srečal 15 let nazaj. Vprašal sem ga, kaj se je na tem področju premaknilo v zadnjih 15 letih. Dejal je, da ne veliko. On, kot tudi vsi drugi, predpisujejo različna zdravila, uspavala. 

Kot pri prvem pojavu nespečnosti, sem tudi tokrat poskušal z drugimi metodami da bi rešil problem. Poskušal sem z akupunkturo, novimi zdravili in drugimi pristopi.

Za tiste, ki se ne zavedate tega, kaj sploh je kronična nespečnost naj vam povem, da za to obliko nespečnosti trpi veliko število ljudi. Je zelo pogosta in najmanj poznana oblika nespečnosti. Je zelo izčrpavajoča, moreča in oteži življenje, tako, da ga ni vredno niti živeti. Zelo naporno je že vstati iz postelje in sploh kaj početi. Sem poslovnež, vstati moram vsak dan ter imeti stvari pod nadzorom. To je bil vsak dan znova boleč napor.

1. februarja sem dopolnil 50 let. Moja žena je zame pripravila veliko zabavo. Želel sem se počutiti dobro za zabavo, čeprav nisem spal nekaj dni, zato sem vzel par tablet Ambiat noč pred zabavo. Že nekaj tednov prej nisem vzel nobenih zdravil za spanje zato sem upal, da bodo tablete le učinkovale. 

Eno izmed daril, ki sem jih prejel za rojstni dan je bil tudi Sistem za zvočno terapijo. Natančno sem prebral navodila in se po njih ravnal ter ga uporabil. Skoraj takoj sem opazil razliko. Seveda sem takoj pomislil, da je to zgolj naključje. Vendar vse do danes spim ponoči dobro ali imam vsaj periode dobrega spanca. Dober spanec se nadaljuje in pravzaprav je vedno boljši. Edine slabe noči ki sem jih imel, odkar sem začel uporabljati Sistem za zvočno terapijo so bile takrat, ko sem šel na kliniko za spanje in so me priključili na elektrode in mi naročili naj poskusim zaspati. Poleg tega sem imel prehlad in sem vzel zdravila za prehlad, ki me vedno držijo pokonci. Razen teh dveh primerov, sem spal bolje, kot sem spal kdajkoli v zadnjih 20 letih. Spal sem v povprečju 5-6 ur na noč. Enkrat ali dvakrat sem celo zjutraj zaspal, kar se do sedaj še nikoli ni zgodilo. V zadnjih 20 letih namreč nisem potreboval budilke.

Verjamem, da je bil vzrok mojega problema s spanjem ravno to, da sem bil nezmožen upočasniti in sprostiti svoje možgane. Ko sem govoril z drugimi ljudmi, ki so prav tako trpeli za kronično nespečnostjo sem ugotovil, da to ni nekaj neobičajnega. Kombinacija frekvenc zvoka vpliva na moje možgane in me vodi do točno določene točke in blokira vse druge misli. Hitro postanem zaspan in več časa spim.  Ko se ponoči zbudim, sem sposoben brez težav spet takoj zaspati.

V preteklosti sem že po 1-2 urah spanja vstal in nisem več čutil potrebe po tem, da bi šel znova spat. V vseh teh letih se je telo navadilo na tak ritem in vse skupaj je postala slaba razvada. V zadnjih treh mesecih se je ta slaba spalna razvada spremenila na bolje. Sedaj spim skupaj 8 ur na noč, kar se do sedaj še ni zgodilo. Dva meseca in pol je preveč časa, da bi lahko rekli, da gre zgolj za naključje. To je vsekakor rešitev mojega problema (potrkam na les). Boljše spanje vsekakor pozitivno vpliva na poslovanje mojega podjetja kakor tudi na moje osebno življenje. Pripravljen sem bil plačati karkoli za ustrezno rešitev problema. Rešitev je prišla  iz vašega oddelka. 

Mislim, da je skrivnost v tem, vsaj zame, da nisem mogel zaspati, ker se nisem mogel popolnoma sprostiti. Tako bi le ležal v postelji celo noč in razmišljal zdaj to zdaj ono. Če bi imel dovolj sreče, da bi zaspal, bi se zbudil čez kakšno uro. Mislim, da je ta splošna slaba razvada prispevala k temu, da sem se stalno zbujal. Ko sem se čez kakšno uro zbudil, je bilo to za to noč to tudi vse. Spal sem le 1-2 uri REM spanja in to je bilo dovolj in moji možgani so bili še bolj aktivni kot pred tem spancem.

 Da povzamem. Izgleda, da je uporaba Sistema za zvočno terapijo prispevala k temu:

         da se moji možgani lahko osredotočijo na eno stvar, vse drugo pa blokirajo,

         da se zaradi gornjega ne obremenjujem s tem, kako bom šel spat oz. ali bom mogel zaspati.

         da ne čutim več pritiska in bojazni ob misli, da ne bom mogel spati in posledično zaradi vse boljših spalnih navad, vse skupaj vodi v daljši spanec, brez vmesnih zbujanj.

 

Preden sem uporabil vaš izdelek, sem mogoče dobro spal le eno noč na teden. Zdaj pa je ravno obratno, ena slaba noč na teden. Vse to brez kakršnihkoli zdravil ali česar koli drugega.

Celoten dizajn izdelka je odličen. Čudovit zvok, ki me v trenutku sprosti. Izbor zvokov, ki je namenjen raznolikim stanjem, je genialno abstrakten. Kdorkoli je izdelal ta širok izbor glasov, zagotovo res pozna koncept spalne prikrajšanosti. Vse skupaj je čudovito zamišljen izdelek.

 Pa še to... Biti prikrajšan spanja je enako, kot bi živel v enodimenzionalnem svetu. Lahko le razmišljaš o tem, kaj se ravnokar dogaja. Kot bi igral šah, brez da bi razmišljal o prihodnjih potezah. Na tak način ne moreš zmagati.

Vedno sem z veseljem gledal na svoje življenje. Čudovita družina in uspešno podjetje. Večina zdravnikov, ki se ukvarja z motnjami spanja je prepričana, da pri ljudeh, ki trpijo za kronično nespečnostjo, vse izvira iz depresije. pri meni ni bilo tako, a spanje je bilo kljub temu bilo vedno moja šibka točka. Veliko prijateljem sem povedal, da bi dal mojo desno roko za garancijo za 4 ure spanja na noč.

Potrkam na les. To je zdaj stvar preteklosti.

Zgornje vrstice naj bodo namenjene temu, da vi in vaš kolektiv zasluži pohvalo in čestitke zato, ker ste mi vrnili nazaj košček mojega življenja.

 Veliko je takih, kot sem jaz, ki nas mučijo težave s kronično nespečnostjo. Na profesionalnem področju se rešujejo težave, povezane s spanjem, le v povezavi z boleznimi kot so: apnea in narkolepsija. Ob vseh drugih težavah, povezanih s spanjem, pa si moramo pomagati mi sami.

 

V mojem primeru lahko rečem, da je vaš izdelek povrnil moje spalne navade nazaj na normalno raven in povzročil nekaj, kar nisem čutil že vsaj 20 let.

 Vedno bom vaš dolžnik, hvala vam,

S. G. Fairfax, Virginia 

Več o Sistemu za zvočno terapijo si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj.

© 2012 pemamedika.com, Vse pravice pridržane.