TINITUS - Zvonjenje v ušesih

Več o Sistemu za zvočno terapijo, ki so ga razvili strokovnjaki za odpravljanje težav s tinitusom - zvonjenjem v ušesih, si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj. 

Marija iz Nove Gorice sistem za zvočno terapijo uporablja že skoraj 1 leto: ' za tinitusom sem trpela vrsto let. V teh letih sem poskusila sem že vse, kar so mi svetovali in kar sem prebrala, da pomaga. Edina zares učinkovita stvar je Sistem za zvočno terapijo. Za tinitus, za splošno počutje in za spanje. Jaz ga vsekakor priporočam.'


VEČ O TINITUSU IN ZDRAVLJENJU TINITUSA SI PREBERITE SPODAJ:

 KAJ JE TINITUS IN ZAKAJ NASTANE

Tinitus je strokovni izraz, ki pomeni zvonjenje v ušesih. Oseba, ki trpi za tinitusom ima občutek, kot da ji v glavi ali v ušesih nenehno piska, šumi, brenči. Moteči zvok sliši, ko dejansko ni prisoten zunanji izvor zvoka. Tinitus je v Nemčiji v zadnjem času postal najpogostejša vrsta težav s sluhom.

Glede na raziskave Ameriškega združenja za tinitus (American Tinnitus Association) vedno več Američanov trpi zaradi tinitusa. Pri nekatreih so težave tako hude, da vplivajo na njihove vsakodnevne aktivnosti (delo, spanje).

Tinitus je posledica nekega zdravstvenega stanja in sam po sebi ni bolezen. Je pa za prizadetega zelo moteč in lahko poslabša zbranost, povzroči nespečnost, lahko pa celo vodi v depresijo.

Vzrokov za nastanek tinitusa je lahko več, lahko pa se celo zgodi, da vzroka zanj ni mogoče določiti. 923774 conch

Tinitus lahko nastane zaradi:

• izgube sluha: različne vrste izgube sluha, vključno z izgubo sluha zaradi starosti (najpogosteje po 60 letu)

• prevelike izpostavljenost glasnemu hrupu: koncerti, hrup na delovnem mestu… gre za poškodbo nežnih slušnih celic zaradi hrupa ali praske – ta vzrok botruje kar 30% nastankom tinitusa

• zdravil: raznih antibiotikov, tudi aspirina - več kot 200 vrst zdravil lahko povzroči tinitus

• hude psihične obremenitve in stresa

• drugih zdravstvenih problemov kot so: poškodbe glave,hormonske motnje, alergije, tumorji, težave srca in ožilja, težave s čeljustjo in vratom, slabokrvnost, motnje obtoka

 

ZDRAVLJENJE TINITUSA

Strokovnjaki, znanstveniki in zdravniki odkrili številne metode, ki lajšajo težave s tinitusom.

Najuspešnejša izmed njih je zvočna terapija - uporaba maskerjev:

to so posebne naprave, ki s širokopasovnim šumom prekrijejo šumeče zvoke tinitusa. Zelo so učinkoviti, tako da motečega piskanja praktično ne slišite več.

Sistemi za zvočno terapijo so najučinkovitejši maskerji za tinitus na svetu. Razvili so jih ameriški specialisti in so plod dolgoletnih raziskav. S pridom jih uporabljajo številni pri nas in po svetu.

 

Matjaž in Ilirske Bistrice je sistem za zvočno terapijo opisal takole: 'Zaradi šumenja v ušesih nisem spal skoraj nič. Mislil sem, da se mi bo zmešalo, neznosno je bilo. Z Sistemom za zvočno terapijo spet lahko spim in normalno živim. Hvala vam.'

 

Poleg  nabave Sistema za zvočno terapijo - maskerja frekvenc tinitusa, lahko naredite še nekaj izboljšav v vašem življenju, ki vam bodo pomagale na poti do ozdravitve:

- Izogibajte se glasnih zvokov, zaščitite se z ščitniki za ušesa

- Privoščite si odmore brez hrupa, sprehode v naravo, sproščujoč spanec

- Izogibajte se pravim čajem in kavi, opustite kajenje, omejite sol in alkohol

- Sproščajte se večkrat dnevno

- Bodite telesno dejavni

- Izogibajte se tišini

 

Več o Sistemu za zvočno terapijo, ki so ga razvili strokovnjaki za odpravljanje težav s tinitusom - zvonjenjem v ušesih, si poglejte tukaj.  Če imate dodatna vprašanja pošljite povpraševanje tukaj. 

© 2012 pemamedika.com, Vse pravice pridržane.