Strokovnjaki za izdelki

Sistemi za zvočno terapijo in spalna maska Glo to sleep so plod dolgoletnih raziskav ameriških specialistov za motnje spanje pri odraslih in otrocih in strokovnjakov na področju vpliva zvokov na človeški organizem.

Dr. Lee A. Bartel, Ph.D

Dr. Bartel je profesor glasbe na univerzi University of Toronto in direktor Canadian Music Education Research Centra. Njegove raziskave vpliva glasbe na človeški organizem v medicini vključujejo avdiologijo, odpravljanje motenj spanja pri otrocih in odraslih, odpravljanje motenj pozornosti in upravljanje stresa (stress management).
Je soavtor mednarodne uspešnice posnetkov Music for Your Health pod blagovno znamko Solitudes in tudi the SonicAid posnetkov podjetja Somerset Entertainment. Njegova dela v zlati in platinasti nakladi so bila večkrat nominirana za Juno nagrado. Je avtor ali soavtor 16 knjig in tehničnih raziskav, avtor poglavij v 11 knjigah, avtor 64 akademskih publikacij in več kot 100 drugih znanstvenih publikacij in predstavitev. 


 

Steven Halpern, Ph.D.

Steven Halpern, Ph.D., je svetovno znan skladatelj in snemalni mojster glasbe za relaksacijo, boljše počutje in izboljšanje zdravja. Že 30 let se ukvarja z zdravilnimi učinki glasbe na človeški organizem. Je avtor številnih terapevtskih zvokov. Pozitivne vplive zvokov na zdravje je tudi opisal v številnih knjigah.
V ZDA je izredno poznan in cenjen. Njegova glasba je bila predvajana na CBS 48 hours, ABC’s 20/20, na Oprah, John Bradshaw PBS TV seriji, Homecoming and Creating Love
.

 

Dr. Fred Schwartz

Dr. Schwartz je zdravnik anesteziolog v bolnici Piedmont Hospital v Atlanti, Georgia. Je član Mednarodne zveze za glasbo v medicini ( International Society for Music in Medicine), Nacionalne zveze za glasbeno terapijo (National Association for Music Therapy), SAMA (Sound and Music Healers Association) in Zveze za predporodno in poporodno psihologijo in zdravje (Association for Prenatal and Perinatal Psychology and Health - APPPAH). Je priznan strokovnjak na področju uporabe glasbe za redukcijo stresa pri nedonošenčkih in prezgodaj rojenih otrocih. Je zagovornik uporabe glasbe v operacijskih sobah in v porodnih sobah, pa tudi na splošno pri pacientih ter to izvaja v praksi že več kot 20 let. Priporoča uporabo glasbe pri novorojenčkih in je pobudnik ideje, da se glasba predvaja vsem novorojenčkom v Georgii. Zadnjih 10 let tudi producira glasbo za nosečnice, novorojenčke, dojenčke in otroke
.

 

Dr. Jeffrey Thompson


Dr. Thompson je svetovno znan strokovnjak za zvočno terapijo.  Z vplivi zvokov na človeški organizem se ukvarja že od leta 1980. Njegove raziskave so bile usmerjene na vpliv določenih frekvenc zvoka na uravnoteženo delovanje organov in na uporabo zvoka v kiropraktiki. Razvil je metodo uporabe moduliranih zvočnih impulzov za spreminjanje zavesti z namenom zdravljenja telesa in duha. 

Sodeloval je z NASO, kjer je raziskoval vplive zvokov na podzavest in njihov učinek na zdravljenje in sprostitev čustev. Njegovo delo je bilo del raziskovalnih projektov na Nevropsihiatričnem centru UCLA in na Raziskovalnem centru za spanje Royal Ottawa Sleep Research Center v Kanadi.


© 2012 pemamedika.com, Vse pravice pridržane.